Banda Ampla

Benvolguts, estrenem nova pàgina web!!

COL·LECCIÓ BANDA AMPLA

si voleu conèixer les nostres darreres novetats i activitats, visiteu-la!

labreuedicions.com

cubierta3b.indd

Títol_ Busca qui t’ha pegat

Autor_ Martí R.Electrique

Pàg_ 150

PVP_ 14 euros

ISBN_978-935391-8-4

Després de quatre anys de vida Blocaire LaBreu Edicions convenç a l’autor ocult darrere el fotolog rasoirelectrique, censurat per l’administrador del fotolog i clausurat per no complir les normes morals de la plataforma, a fer que el públic lector tingui els seus divertits textos en format de llibre.A Busca qui t’ha pegat, coneixerem les intimitats de l’autor, de l’advocacia en la rutina laboral, les contradiccions de la valencianitat, els dilemes de la joventut més (post)moderna, el sexe i l’amor pansexuals, i la nocturnitat més trellada.

 Més enllà de l’autobiografisme o de la rutina quotidiana del diari o del diletantisme del dietari saberut, el blog des d’on ens parla el personatge anomenat Martí R. Electrique (R de Rasoir) esdevé un esclat descarat de vitalisme des del qual ens arriba el comentari de tot allò que malgrat que als ulls de molts pugui semblar ofensiu o estrany o extraordinari, la descarada ironia del narrador ens ho fa veure des d’una veritat que defuig la doble moral i s’escapa, aterrit però divertit, del que és políticament correcte. Espectador i espectacle segons convingui al comentari, Martí R. Electrique configura una mirada del món i es posiciona, des del glamour al cutrisme passejant-se per la política, la justícia, el periodisme, les arts, la gastronomia, l’ambient, la festa, les drogues i el sexe i les relacions creant una complicitat canalla amb el lector i demostrant, si calia fer-ho, que aquest món encara es pot llegir entre incontenibles rialles.

aeropla.jpg

Títol_ L’aeroplà del Raval

Autor_ Tina Vallès

Pàg_ 151

PVP_ 14 euros

ISBN_978-8493376299

“Tina Vallès escriu uns textos breus que tenen la gran virtut d’apuntar directament al centre de la sensibilitat dels lectors. Els incondicionals del seu bloc coneixen perfectament els temes: parla dels veïns de la seva escala, dels paletes que reparen les cases, dels avis que encara resisteixen rere el taulell de les botigues més antigues, de la quiosquera, dels aficionats a la música de Rrrey Áfrrrica i de les converses que escolta quan surt a comprar el pa.

Hi ha alguns retrats que jo els posaria emmarcats en una paret. Penso en l’evocació que fa dels gegants de les festes majors, i en el diàleg telefònic amb una floristeria a la cerca d’una bona frase per a la dedicatòria d’un ram. I en el text que tanca el llibre, escrit l’endemà de saber-se la mort a Bangkok de Manuel Vázquez Montalbán, que Tina Vallès converteix en un homenatge als seus pares.”

AVUI 28 Jun, 2006

Joan Josep Isern

***

L’Aeroplà del raval, ara en llibre. [vilaweb, 18/04/06]

***

“Llegir en paper permet assaborir més el text”, entrevista a Tina Vallès, per laMalla.net

—————————————-

ppvidreg.jpg

Títol_ Paper de vidre

Autor_ Diversos autors

Pàg_ 209

PVP_ 9 euros

ISBN_84-93376213

¿Quin fil pot unir els contes de Quim Monzó i Empar moliner, les cançons de Pau Riba i Roger Mas, els poemes de Josep Pedrals, les propostes creatives de Vicenç Altaió, les entrevistes incisives d’Enric Vila, els llibres de viatges d’Ana Briongos, la prosa de Francesc serés i Toni Sala, i els coneixements sobre dalí de Ricard Mas?

la resposta la trobareu en aquest llibre, on s’hi inclouen les entrevistes a aquests personatges que han anat apareixent a la revista digital Paper de Vidre des de fa 3 anys. A partir d’un rigorós coneixement de la seva obra, els diversos entrevistadors intenten desgranar aspectes desconeguts, curiosos, o sorprenents dels seus llibres, propostes i cançons, allunyant-se dels tòpics o clixés als quals se’ls associa habitualment. El resultat són unes entrevistes llegidores i atractives i que aprofundeixen alhora en els detalls cabdals de la seva trajectòria.

la segona part del llibre és força eclèctica: s’hi inclouen 42 escrits breus de col·laboradors de la revista Paper de Vidre elaborats especialment per a l’ocasió; hi trobareu relats, assaigs, poemes, dibuixos, poemes visuals, i articles d’opinió. Els estils i les temàtiques són ben diferents, i potser per això resulta tan atractiu anar-los llegint l’un darrere l’altre sense que es percebi una repetició d’estils i conceptes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s
Segueix

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: